Zupy - Kulinaria
Jesień przyszła w tym roku bardzo szybko, wieczory są już coraz dłuższe i coraz chłodniejsze. Wszyscy dobrze wiedzą, że na takie dni najlepsze są pyszne, gorące zupy.
Oto przepis na zupę, której nie będziesz mogła oprzeć się ani Ty, ani żaden z Twoich domowników.
Kiedy lato umyka i zaczynamy odczuwać pierwsze jesienne chłody, do łask powracają zupy. A jesień, jak mało która pora roku, dostarcza nam bogactwa warzyw na wywary, które warto robić samemu.
Zima zaskoczyła nas wszystkich. Z tego względu warto przygotować coś nie tylko smacznego ale i zdrowego!
Przygotowujemy 2 litry wody. Rozpuszczamy w nich kostki rosołowe. Gotujemy.
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć. Następnie obrać ze skórki i pokroić na większe kawałki.
Nastawiamy 2 litry wody. Warzywa obieramy i myjemy. Ucieramy na tarce marchewki i pietruszkę. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę.
Wrzucamy do zimnej wody. Nastawiamy na małym ogniu.
Na bazie z bulionu czy flaków gotujemy zupę. Myjemy i kroimy pomidory
Podgrzewamy flaki. Dodajemy do nich obrane, pokrojone pomidory lub wlewamy sok pomidorowy.
Bardzo prosta w wykonaniu, a zarazem przepyszna i idealna na święta, zupa śledziowa.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?